Lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosok, Kedves Szobiak!

Tekintettel a harmadik koronavírus-fertőzési hullám drasztikus erősödésére és a tömeges védettség eléréshez szükséges időre, a Kormány bejelentette a járványügyi korlátozások további szigorítását. Jelenleg még várunk a pontos jogszabály megjelenésére, ám az egyértelmű, hogy a fegyelemre és összefogásra most nagy szükség van.

Az üzletek március 8. és március 22. között két hétre bezárnak, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák és a benzinkutak, továbbá minden szolgáltatás (kivéve a magánegészségügy) szünetelni fog.

Városunkban az iskolák, az óvoda, a könyvtár, a művelődési ház, valamint a múzeum a szigorítások ideje alatt zárva tart. A Szobi Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel, ezért kérem, hogy felmerülő ügyeikben telefonon kérjék munkatársaim segítségét, a személyes jelenlétet igénylő ügyekben pedig minden esetben előzetes időpont egyeztetés szükséges!

A szabadtéri sporttevékenység és a munkavégzés lehetséges, azonban felelősen gondolkodva azt a döntést kellett meghoznom, hogy Szob város játszótereit a járványhelyzet javulásáig lezárom.

Felhívom a figyelmüket, hogy március 8-tól szabadtéren kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata!

Az elmúlt egy év után és a feloldás iránti remény küszöbén nagy lelki terhet rónak ránk az újabb szigorítások, mégis kérem Önöket, hogy a figyelem ne lankadjon, továbbra is fokozottan ügyelnünk kell saját és mások egészségére, de legfőképpen az idősekre és a szociálisan hátrányos helyzetűekre. A járvány elleni védekezés mindannyiunk közös érdeke, ezért Szob Város Önkormányzata továbbra is kiemelt figyelmet fordít az arra rászorulóknak: a COVID helyzet alatt önmaguk ellátásában segítségre szorulók – köztük az idősek, a hatósági házi karanténban vagy járványügyi megfigyelés alatt álló személyek – továbbra is számíthatnak a segítségre!

Kérjük, fokozottan ügyeljenek az általános óvintézkedések betartására! A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Vigyázzunk magunkra és egymásra, továbbra is viseljük felelősen az előttünk álló kihívásokat, mind egyénként, mind pedig közösségként!

 

Ferencz Gyöngyi s.k.

polgármester