Képviselői beszámoló

Magyarország az elmúlt évtizedben talpra állt. Elköszöntünk az IMF-től és az ideküldött helytartóktól. Az országot nem a külföldi érdek, hanem a nemzeti érdek szerint kormányoztuk. Többé nem mások jártak jól a magyar emberek munkájából, hanem a magyarok. És meg is lett az eredménye: rekord magas foglalkoztatottság és rekord alacsony munkanélküliség, 73.500 forintról 200.000 forintra emelt minimálbér, rezsicsökkentés, 13. havi nyugdíj és nyugdíjprémium, családi adókedvezmény és családi adóvisszatérítés, CSOK és Babaváró támogatás, 25 év alattiak adómentessége, hálapénz kivezetése radikális orvosi béremeléssel, alapvető élelmiszerek 5%-os áfa kulcsa, benzinárstop és élelmiszerárstop, 19%-ról 9%-ra csökkentett társasági adó, szja csökkentés, munkáltatói adócsökkentések, másfélszeresére gyarapodó állami vagyon, harmincszorosára bővülő nemzeti aranytartalék.

Magyarország akkor erősödik, ha a vidék is erősödik. Négy év alatt sokat léptünk előre a választókörzet 34 településén is. Akkor még 2×1 sávos volt az M2 Vácig, most már 2×2 sávos. Akkor még csak külföldön láttunk kétszintes vonatokat, most már minden nap láthatunk a Dunakanyarban is. Akkor még az egészségházak többsége felújításra várt, most már felújított. Akkor még régi eszközökkel működött a váci kórház intenzív osztálya, most már minden berendezés új. Akkor még csak álmodtunk új Ipoly-hídról, most már építjük. És a sor még sokáig folytatható.

Elindult Vácon az elmúlt évtizedek legnagyobb műemléki és turisztikai fejlesztése a székesegyház négymilliárdos felújításával. 27 milliárdos fejlesztés érkezik a váci ipari parkba, ezzel teremtve a régióban új munkahelyeket. Vácon a régi ferences rendház is megújult, benne pedig létrejött a Kilátó Központ, ami nehézségekkel küszködő fiatalok elhelyezkedését segíti.

Támogatást kaptak a gazdák a fejlesztéseikhez, a szállásadók a komfortosításhoz, a vállalkozók a versenyképesség növeléséhez. Számos főutat és belterületi utat újítottunk fel, a korábbi időknél sokkal nagyon nagyságrendben. Két új vállalkozói park épült. Új helyi piacokat hoztunk létre a helyi termelőknek, hogy ne legyenek kiszolgáltatva a multiknak. Elindult a térség legkomplexebb felzárkózási programja, mely sokaknak segít elhelyezkedni. Új bölcsőde épült fél tucat településen, számtalan iskola megújult, négy helyen újat építünk vagy bővítünk. Megújult a váci mentőállomás. Létrejött két Egészségfejlesztési Iroda a betegségek megelőzése érdekében.

Megújult dunai strandokat adtunk át Verőcén, Zebegényben és Nagymaroson. Két új a csónakház épült fel, megújult több tornaterem. Új bringaparkok épültek több helyszínen is. Megújult mindhárom börzsönyi kisvasút és elindult a dunakanyari hajó körjárat, melyen több mint százezren utaztak. Tucatnyi település templomát renováltuk.

A járványok, a migráció, az energiaválság folyamatosan veszélyeket jelent. Ezeket a veszélyeket is közös erővel leküzdjük. Magyarország kerítést épített a déli határán, pedig sokan támadták. Ma már másolnak minket. A rezsicsökkentés folyamatos támadás alatt van, de ha nem lenne, ma minden család havi 30 ezer forinttal magasabb számlákat fizetne. A járványban minden betegnek jutott ágy és ellátás, ami nálunk gazdagabb országokban sem mindenhol volt biztosított, az oltásokban pedig szinte minden európai országnál gyorsabbak voltunk.

Az elmúlt évtizedben elfelejthettük a megszorításokat, a fizetéscsökkentéseket, a vizitdíjat, a kórház- és iskolabezárásokat, az adóemeléseket, a devizahiteleket, a rablóprivatizációt, a vidéki települések elsorvasztását. Viszont újabb és újabb kormányzati támogatások érkeztek a Váci és Szobi Járásba is, hogy minden település szinte minden évben bővülni tudjon.

Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra!