Tájékoztatás – COVID-19

Tisztelt Lakosság, Kedves Szobiak!

A kormány döntésének megfelelően szerdától életbe lépett a rendkívüli jogrend, valamint a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről is döntöttek. A koronavírus járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik az országban és emiatt nem lehetünk eléggé óvatosak városunkban sem!

Tisztelettel kérem Önöket, hogy fokozottan ügyeljenek ezeknek a védelmi intézkedéseknek a betartására maguk és környezetük egészségének megóvása érdekében!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a maszkviselés helyes – orrot és szájat eltakaró – használatának fontosságát, továbbá ügyelnünk kell a személyi higiéné betartására, melynek alapja a gyakori, alapos kézmosás és a kézfertőtlenítés!

Aki teheti, maradjon otthon, csakhogy tudjuk az élet nem állt meg, így ennek az ajánlásnak a betartása rendkívül nehéz. Mégis kérem, aki csak teheti, tartsa ezt szem előtt és kijárása korlátozódjon a munkahelyére és azokra a helyekre, ahová feltétlenül fontos eljutnia! Éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás lépett életbe országosan, kérem ennek a rendelkezésnek is a maradéktalan betartását!

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak és tartsuk meg a 1,5 méteres szociális távolságot!

A járvány elleni védekezés mindannyiunk közös érdeke, ezért Szob Város Önkormányzata továbbra is kiemelt figyelmet fordít az arra rászorulókra, számíthatnak a segítségre. A COVID helyzet alatt  a hatósági házi karanténban vagy járványügyi megfigyelés alatt álló személyek – igényelhetnek a Központi Konyhától ebédet, melyet egyszer használatos, műanyag edényben szállítanak ki.  A legfontosabb telefonszámokat mellékelem a tájékoztatóhoz!!

A jelenlegi időszak rendkívüli óvatosságot, kitartást és felelős belátást igényel mindannyiunktól.

Tisztelettel kérek minden szobi lakost a védekezés érdekében bevezetett szabályok és ajánlások betartására! Tekintsünk felelősen az előttünk álló kihívásokra, gondolkodjunk közösségként, a lehetőségekhez mérten óvjuk a magunk, családtagjaink és egymás egészségét!

Vigyázzunk egymásra!

2020. november 4.

Ferencz Gyöngyi

polgármester