Egészségfejlesztési Iroda

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda honlapja

Kedvezményezett neve: Szob Város Önkormányzata

Projekt címe: Egészség Fejlesztési Iroda létrehozása a szobi járásban

Támogatás összege: 90 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Tényleges befejezés dátuma: 2020. december 1.

Projekt azonosító száma:
VEKOP-7.2.2-17-2017-00013

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A Szobi járás településeinek lakóira is sajnos fokozottan jellemzőek a betegségeket eredményező negatív életmódi tényezők. E problémákra, egészségügyi szükségletekre ad mostantól átfogó megoldást az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) létrehozása.

A fejlesztés eredményeként a Szobi Polgármesteri Hivatal egyik földszinti irodájában jött létre a Szobi EFI, valamint az önkormányzat nagytanácskozó termének felújítása is megtörtént, mely az iroda programjainak – ún. foglalkoztató helyiségként – fő színteréül szolgál.

A prevenciós fejlesztési program célja az volt, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, valamint mindez hozzájáruljon az ország átfogó népegészségügyi hálózatának kialakításához.

A projekt keretében a Szobi EFI szakmai munkatársai (8 fő 20 órás alkalmazott) egészségre nevelő és szemléletformáló programokat szervezett, állapotfelméréseket és szűréseket végzett, továbbá ingyenes egészség-, és sportnapok szervezése, betegklubok létrehozása, tanácsadások, prevenciós programok valósultak meg a szobi járás közigazgatási területén élők számára óvodás kortól egészen az idős korig.